A templom

A templom, mely a hegy sziklas csucsan all, egy nagyon keskeny helyen, es maga is nagyon rovid, az egyik legregebbi es legekesebb kepviseloje az erdelyi roman stilusu templomoknak. Kobol epult es egy fohajobol, ket mellekhajobol, egy karzatbol es egy oltarkiugrasbol all. Mint minden bazilika, a fohajo magasabb mint a mellekhajok, melyektol egyetlen par oszlop valaszt el. Keskeny, felkor alaku ablakok vilagitjak meg. A fohajonak allmennyezete van, a mellekhajok, pedig felkor boltozatuak. A bazilika negyzetes karzata tort ives mennyezetu. A karzat deli falan lathatunk egy ajtot is, amelyet azonban mara befalaztak. A templom oltarat lebontottak, de megmaradt a kozponti beugrojanak egy faragott darabja, melynek keletkezeset 1425-re teszik, es amely Szuz Mariat formazza meg.

Az eroditmeny
A kis ter, melyre a templom epult, korul volt veve egy kofallal, mely 4-6 meter magas a kulso oldalon es 2-3 meter a belso oldalon. A templom koruli fal, melyen egy kaputorony is van a deli oldalon, tovabb emelodott a XIII. szazad elejen, amikor kialakitottak a strazsautat is. 

 Az udvar belsejeben tobb helyen figyelhetunk meg gombolyu koveket, melyek arra voltak szanva, hogy a strazsautrol a tamadok koze gurihtassanak. Egy szep legenda szerint, az eskuvoje elott minden fiatalember fel kell vigyen egy ilyen kovet a templomba, hogy bebizonyitsa az erejet.  

Tobb infot errol es sok mas  helysegrol, erodtemplomrol az Erdelyi szasz templomok  cimu Multimedia  CD-n talalhatnak.

Magazin
Harman 14

Harman 14

Magazin

Fotóalbum - 15 EUR

Fedezd fel Erdélyt - Terra Ultrasilvana- az "erdö elö" területét, egy századokon át érintetlenül maradt kulturális vídéket! Kutasd fel az Erdély déli részén fekvö tájat, a több mint 200 fotón keresztül. Az album megkapható angol és német nyelveken, 21 X 28 cm-es formátumú, 128 oldalban összefoglalva.
Évszakok
Évszakok
Áprilisban és májusban megcsodálhatják a tavasz kezdetánek ??julÓ fáit, a virágba borult réteket, a friss, zöldülö füvet, a bÓdito virágillatokat, a tiszta kék eget. Ez az ideális idöszak átelni a természet ??jjászületését és csodálatos képek készítésére!
Elmenyek
Elmenyek
Íme pár dolog, melyet semmiképpen nem kell elmulasztanod.
Helyi izek, Aromak
Helyi izek, Aromak
Egy igazán egyedi elmény átélése érdekében, nem kell elszalasztanod a helyi izek, ínycsiklandozÓ falatok ízlelését.
Orokseg
Orokseg
Az erödtemplomok egyedi és különleges tünemények, melyek egész EurÓpa területén csak pár helységben lelhetök. Több mint 300 szász erödtemplom létezett Erdélyben. Egyesek etüntek, más templomok tünöfélben, de legtöbb közülük büszkén állja helyét, akár elhagyatott vagy elfelejtett falvakban is.