A falú első írásos említése 1348-ból maradt fenn. Más négy faluval együttesen a monostori apátság visszakövetelési jogának tárgyát képezik, mely majd a XIV. század végére Segesvár szék szabad falujává válik.

A szabadság megszerzése után rövid idővel, az itt élő közösség egy csarnoktemplomot épít, sokszögű, kiugró, keresztboltozattal fedett karzattal, melyet kívűl hat támpillérrel erősítettek. Nem tudjuk pontosan milyen volt a hajó eredeti boltozata.

A tört íves  diadalív két, a hajó keleti oldalával közös  falpillérre támaszkodik. Valószínű, hogy a templom építésével egyidőben emelték fel a az udvar védőfalait is. A leletek alapján egy óválisan futó védőfüggönyre következtethetünk. Az egyetlen ma fennmaradt torony a keleten elhelyezkedő alacsony harangláb. Ennek felső részében, közvetlen a falak koronázatára helyezett, favázú védelmi folyosó található. Fedélzete piramis testet képez, mely felett a fából szerkeszett tornyocskában a harangok vannak elhelyezve.

A hajó 1855 és 1868 között átalakíttatott négy támpillér hozzáépítésével, mely kettős boltívet nyit, ez csehsüveget támaszt alá. Az oltár késő gótikus stílusú és 1875-ből maradt fenn. Az orgonát  a nyugati tribünbe1910-ben helyezik át.

1927-ben  Franz Letz építész tervezi a templom homlokzatának nyugati oldalán fekvő tornyot, konzolokra épített galériával, ahova majd a harangok kerülnek. Egy általunk ismeretlen időszakban, az udvar keleti oldalán levő, régi torony bejáratát befalazzák.


Magazin
Harman 14

Harman 14

Magazin

Fotóalbum - 15 EUR

Fedezd fel Erdélyt - Terra Ultrasilvana- az "erdö elö" területét, egy századokon át érintetlenül maradt kulturális vídéket! Kutasd fel az Erdély déli részén fekvö tájat, a több mint 200 fotón keresztül. Az album megkapható angol és német nyelveken, 21 X 28 cm-es formátumú, 128 oldalban összefoglalva.
Évszakok
Évszakok
Áprilisban és májusban megcsodálhatják a tavasz kezdetánek ??julÓ fáit, a virágba borult réteket, a friss, zöldülö füvet, a bÓdito virágillatokat, a tiszta kék eget. Ez az ideális idöszak átelni a természet ??jjászületését és csodálatos képek készítésére!
Elmenyek
Elmenyek
Íme pár dolog, melyet semmiképpen nem kell elmulasztanod.
Helyi izek, Aromak
Helyi izek, Aromak
Egy igazán egyedi elmény átélése érdekében, nem kell elszalasztanod a helyi izek, ínycsiklandozÓ falatok ízlelését.
Orokseg
Orokseg
Az erödtemplomok egyedi és különleges tünemények, melyek egész EurÓpa területén csak pár helységben lelhetök. Több mint 300 szász erödtemplom létezett Erdélyben. Egyesek etüntek, más templomok tünöfélben, de legtöbb közülük büszkén állja helyét, akár elhagyatott vagy elfelejtett falvakban is.