A templom

A XV. szazad elso feleben epult fel a teremtemplom. Egyetlen hajoja es ket kersztgerendaval tamasztott karzata van, melyek a merevitokon fekszenek. A templom gotikus stilusban epult es tornya nincs. Boltives, massziv erezetu karzata van. Az egyik boltiv alapjan Jezus arca van megformalva.

Darlos14

A deli oldalon megmaradt ket beugras, melyekben Szent Maria es Szent Janos szobrai foglalnak helyet es archaikus stilusban keszultek. Ugyancsak itt , egy ketszemélyes fedett padocskat alakítottak ki. Az eszaki oldalon egy szakralis res nyilik. Annak idejen innen lehetett bejutni a sekrestyebe, amit mara befalaztak. A karzat egyik ablaka negytablas. A szenteltviztarto nagyon regi, es megmaradtak rajta egy valamikori felirat reszletei.

Az eroditmeny

Mara mar teljesen eltunt, csak a foldon talalhato nyomokbol lehet kovetkeztetni a letezesere. Egy XIX. szazadi metszet egy fallal korulveve abrazolja a templomot, es ugy tunik hogy a XX. szazad elejen meg lethato volt az udvar egy resze, az eleskamrakkal egyutt.

Tobb infot errol es sok mas  helysegrol, erodtemplomrol az Erdelyi szasz templomok  cimu Multimedia  CD-n talalhatnak.

 
Magazin
Harman 14

Harman 14

Magazin

Az én Falum, Templomom és az én Meséim - 15 EUR

Johann Schaas, a riomfalvi (ném. Reichesdorf, Reichersdorf, románul Richiş) szász templom gondnoka, felejthetetlen emlékeit szász tájszólásban osztja meg velünk, arról az Erdély-i helységről, melyet szeretett, és melyet a kedvező történelmi viszonyok közepette sem hagyott el. Dokumentumfilm, 52 perc. Feliratok: román, angol, német, francia, olasz, magyar.
Évszakok
Évszakok
Áprilisban és májusban megcsodálhatják a tavasz kezdetánek ??julÓ fáit, a virágba borult réteket, a friss, zöldülö füvet, a bÓdito virágillatokat, a tiszta kék eget. Ez az ideális idöszak átelni a természet ??jjászületését és csodálatos képek készítésére!
Elmenyek
Elmenyek
Íme pár dolog, melyet semmiképpen nem kell elmulasztanod.
Helyi izek, Aromak
Helyi izek, Aromak
Egy igazán egyedi elmény átélése érdekében, nem kell elszalasztanod a helyi izek, ínycsiklandozÓ falatok ízlelését.
Orokseg
Orokseg
Az erödtemplomok egyedi és különleges tünemények, melyek egész EurÓpa területén csak pár helységben lelhetök. Több mint 300 szász erödtemplom létezett Erdélyben. Egyesek etüntek, más templomok tünöfélben, de legtöbb közülük büszkén állja helyét, akár elhagyatott vagy elfelejtett falvakban is.