Ma Ngyszeben/Sibiu konnyen gepkocsival, vonattal, akarcsak repulovel is elerheto.

Gepkocsival
Nagyszeben/Sibiu/Hermannstadt megkozelitheto Becsen/Viena -Budapesten , valamint Nandorfehervarrol/Belgrad es Szofiabol/Sofia Bukaresten/Bucuresti keresztul.

sibiu maps

Vonattal
Annak ellenere, hogy Nagyszeben/Sibiu a Bukarestet/Bucuresti Magyarorszaggal osszekoto fo vasut vonaltol delre fekszik, megis a vonattal lehet a legkonnyebben, legkenyelmesebben es leggyorsabban megkozeliteni.

Bukarestbol/Bucuresti indulo vonatok, 2009-juliusatol a vasutvonal karosodasa miatt (allitolag 2010-ben javitasra kerul), kerulovonalon, Segesvar/Sighisoara iranyaba mukodnek.

Segesvarrol/Sighisoara a REGIOTRANS  maganvallalko naponta 2 jaratot indit Nagyszebenbe/Sibiu (reggel es este). Az allami vasuttal is lehet Segesvarrol Nagyszebenbe jutni, de csak vonatcserevel Medgyesen/Medias vagy Kiskapuson/Copsa Mica.

Kolozsvarrol/Cluj Napoca is naponta indul egy gyorsvonatjarat Nagyszebenbe/Sibiu (4.5 orai utazas).

Nagyszebenben/Sibiu az Agentia CFR vasuti irodanal, a Nicolae Balcescu utca  6 szam alatt is lehet vasarolni.
Nyitvatartas hetfotol-pentekig 07.00 - 19.30 ora kozott.

Repulogeppel
A Nagyszeben/Sibiu-i nemzetkozi repter kozvetlen kottetesben van tobb europai, fokepp olasz- es nemetorszagi varossal. 
Carpatair, Erdely egyik legnagyobb legitarsasaga, naponta indit jaratokat Munchen-be, Bergamoba es Trevisoba, hetente egyszer Bolognaba, Veronaba, Romaba es Stuttgartba.
TAROM, Romania nemzeti legitarsasaga, Nagyszebenbol Munchenbe hetente otszor indit jaratot. 

 

Magazin
Harman 14

Harman 14

Magazin

Erődtemplomok Multimédia CD - 15 EUR

Több mint 400 kép jellemez 44 erdélyi szász falut és ezek erödtemplomait. Történelmi tények, építészeti információk, 19 helyi legenda és a települesek interaktiv térképe, szótár, mindezek egy könnyen kezelhetö interfész segíségével. Az információk a CD-n 7 nyelven ismertettek (magyar, román, angol, német, francia, spanyol és katalán), és részletes információkat tartalmaz a környékröl és az erödtemplomokról (beleértve a 7 UNESCO listáján megjelenö erödtemplomot), egy világos képet festve az erdélyi szász kulturális örökségről.
Évszakok
Évszakok
Áprilisban és májusban megcsodálhatják a tavasz kezdetánek ??julÓ fáit, a virágba borult réteket, a friss, zöldülö füvet, a bÓdito virágillatokat, a tiszta kék eget. Ez az ideális idöszak átelni a természet ??jjászületését és csodálatos képek készítésére!
Elmenyek
Elmenyek
Íme pár dolog, melyet semmiképpen nem kell elmulasztanod.
Helyi izek, Aromak
Helyi izek, Aromak
Egy igazán egyedi elmény átélése érdekében, nem kell elszalasztanod a helyi izek, ínycsiklandozÓ falatok ízlelését.
Orokseg
Orokseg
Az erödtemplomok egyedi és különleges tünemények, melyek egész EurÓpa területén csak pár helységben lelhetök. Több mint 300 szász erödtemplom létezett Erdélyben. Egyesek etüntek, más templomok tünöfélben, de legtöbb közülük büszkén állja helyét, akár elhagyatott vagy elfelejtett falvakban is.