Kr. e. a III. szazadban a mai Segesvar helyen egy SADOVA-nak nevezett telepules allt. Ezt a tenyt az itt talalt fegyverek, keramiai targyak bizonyitjak.

A XV. szazad elso feleben Segesvar Muntenia fejedelmet tamogtta, a Havasalfold tronjara jutasa erdekeben (1431-1435). Vlad Dacul Segesvaron vert ermei ismertek es forgasban voltak egesz Erdely teruleten.


1511-ben volt a varos tortenelmenek legnagyobb forradalma, ahol a szegenyek felkeltek a gazdagk ellen. Maga Mihai Viteazul jart erre 1600-ban, mielott a 3 fejedelemseg: Havasalfold, Erdely es Moldva egyesiteset kikialtotta volna.

medieval sighisoara

A varos tortenelmeben nagy megtiszteltetese volt a Rakoczi Gyorgynek az Erdelyi Orszaggyules altal a Segesvaron valo fejedelemme valasztasa.

Segesvar egy viragzo idoszakon megy at, egy fontos muveszeti kozpontta valik. Nemetorszag deli reszebol, Ausztriabol szarmazo szobraszok, festok, hazai szemelyisegek mint Elias Nicolai jarultak hozza a varos fellendulesehez. A XVII. szazadban Segesvar ismet nehez idoszakat elte. A varosban a katasztrofak sora - ostrom, ehseg, pestis, arviz, foldrenges pusztitott.

A XIX. szazadban, az 1848-as forradalom idejen a Nagykukullo videke halalos csata szinhelyeve valik. 1849-ben itt vesztette eletet a nagy magyar forradalmar kolto, Petofi Sandor. Emleket Feheregyhazan a Petofi Sandor Emlekhaz orzi.

Az elso vilaghaboru utan az elnyomott nemzet ismet szabadsagjogat kerte.1918 December 1-en a gylafehervari gyulesen kikialtottak Erdely egyesuleset Romaniaval

Magazin
Harman 14

Harman 14

Magazin

Az én Falum, Templomom és az én Meséim - 15 EUR

Johann Schaas, a riomfalvi (ném. Reichesdorf, Reichersdorf, románul Richiş) szász templom gondnoka, felejthetetlen emlékeit szász tájszólásban osztja meg velünk, arról az Erdély-i helységről, melyet szeretett, és melyet a kedvező történelmi viszonyok közepette sem hagyott el. Dokumentumfilm, 52 perc. Feliratok: román, angol, német, francia, olasz, magyar.
Évszakok
Évszakok
Áprilisban és májusban megcsodálhatják a tavasz kezdetánek ??julÓ fáit, a virágba borult réteket, a friss, zöldülö füvet, a bÓdito virágillatokat, a tiszta kék eget. Ez az ideális idöszak átelni a természet ??jjászületését és csodálatos képek készítésére!
Elmenyek
Elmenyek
Íme pár dolog, melyet semmiképpen nem kell elmulasztanod.
Helyi izek, Aromak
Helyi izek, Aromak
Egy igazán egyedi elmény átélése érdekében, nem kell elszalasztanod a helyi izek, ínycsiklandozÓ falatok ízlelését.
Orokseg
Orokseg
Az erödtemplomok egyedi és különleges tünemények, melyek egész EurÓpa területén csak pár helységben lelhetök. Több mint 300 szász erödtemplom létezett Erdélyben. Egyesek etüntek, más templomok tünöfélben, de legtöbb közülük büszkén állja helyét, akár elhagyatott vagy elfelejtett falvakban is.