11 Okt 2012

A tanulók előadásában az Egy utazás Erdélyben Károly herceggel cimű szindarabot Erdély több helységében is megtekinthetik. Első alkalommal 2012 szeptember 30-án Erkeden adják elő, majd 2012 október 7-én  Almakeréken a kulturotthonban 14 órai kezdettel, ugyanazon napon Riomfalván 17:30-kor ugyancsak a kulturotthonban, 2012 október 13-án Segesváron a Gaudeamus Alapitvány székhelyén, az Ecaterina Teodoroiu 2-es szám alatt 13 órai kezdettel, majd 2012 október 21-én a szászfehéregyházi kulturotthonban 16 órai kezdettel.

Ezen rendezvénysorozatok az EDU-ACT, Mihai Eminescu Trust Alapitvány és a Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága támogatásával szerveztettek. A projekt célja az Erdély lakósság tudatositása a helyi örökség megtartásának fontossága irányában

Magazin
Harman 14

Harman 14

Magazin

Fotóalbum - 15 EUR

Fedezd fel Erdélyt - Terra Ultrasilvana- az "erdö elö" területét, egy századokon át érintetlenül maradt kulturális vídéket! Kutasd fel az Erdély déli részén fekvö tájat, a több mint 200 fotón keresztül. Az album megkapható angol és német nyelveken, 21 X 28 cm-es formátumú, 128 oldalban összefoglalva.
Évszakok
Évszakok
Áprilisban és májusban megcsodálhatják a tavasz kezdetánek ??julÓ fáit, a virágba borult réteket, a friss, zöldülö füvet, a bÓdito virágillatokat, a tiszta kék eget. Ez az ideális idöszak átelni a természet ??jjászületését és csodálatos képek készítésére!
Elmenyek
Elmenyek
Íme pár dolog, melyet semmiképpen nem kell elmulasztanod.
Helyi izek, Aromak
Helyi izek, Aromak
Egy igazán egyedi elmény átélése érdekében, nem kell elszalasztanod a helyi izek, ínycsiklandozÓ falatok ízlelését.
Orokseg
Orokseg
Az erödtemplomok egyedi és különleges tünemények, melyek egész EurÓpa területén csak pár helységben lelhetök. Több mint 300 szász erödtemplom létezett Erdélyben. Egyesek etüntek, más templomok tünöfélben, de legtöbb közülük büszkén állja helyét, akár elhagyatott vagy elfelejtett falvakban is.